Zagreb – Boogaloo, gost na koncertu 27.01.2018 , 21:00:00

Kupite on-line karte za koncert: Zagreb – Boogaloo, gost na koncertu

Bowie (in memoriam)
The Gift + Massimo (gost na par pjesama)
Boogaloo – Zagreb

U subotu 27. siječnja ćemo sa koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo obilježiti drugu godišnjicu od kako nas je napustio jedan od največih glazbenika, umjetnika svih vremena, neponovljivog i čudesnog David Bowiea. On je definitvno bio najzanimljivija ličnost pop kulture, bio je toliko sveopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjeljih rockera do ljubitelja pop glazbe. U glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao, mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere, kao glumca iz filmova i kazališnih predstava. Uglavnom, ne vjerujemo da postoji čovjek kojeg je Bowie ostavio ravnodušnog, a svi bi se složili da je bio mudar, talentiran, draga osoba. Iza sebe je Bowie ostavio bogat i raznovstan glazbeni opus sa kojim se može rijetko tko mjeriti, a njegov posljednji album „Blackstar“ koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije smrti, je definitivno njegov rekvijem, remek djelo sa puno mistike i zagonetnih poruka koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja. Mediji su taj album proglasili za album 2016. godine, što definitivno i jest, a i mnogo više. Pored toga je „Blackstar“ najprodavaniji album 2016. godine, a David Bowie proglašem osobom 2016. godine u magazinu „Time“. Bowie je postigao jedne od najvećih tiraža sa svojim albumima, devet platinastih, jedanaest zlatnih i osam srebrnih tiraža i preko 140 miliona prodatih albuma. 1996. godine je Bowie uvršten u „Rock and Roll Hall of Fame“ i po svemu tome jedan od najuspješnijih glazbenika svih vremena.

Na ovom koncertu ćemo odat počast Bowievom liku i djelu sa nastupom, definitvno jednog od najboljeg svjetskog Bowie tribute benda, novosadske grupe The Gift koja će odsvirati presjek hitova David Bowiea od „Space Oddity“, „Starmen“, „Changes“, „Ziggy Sturdust“, „Man Who Sold The World“, „Sorrow“, „Rebbel, Rebbel“, „Heroes“, „Ashes To Ashes“, „Let’s Dance“, „Under Pressure“, „Moder Love“, „Hello Spaceboy“ „The Stars (Are Out tonight)“,…. do posljednje „Blackstar“, a kao specijalni gost će nastupiti jedan od največih ovdašnjih pjevača i jedan od največih ljubitelja Bowieovog opusa, fenomenalni Massimo Savić .

Uz koncert će biti proicirane projekcije video spotova i fotografija David Bowiea, a nakon koncerta slijedi veliki 80’s Party na kojem će Tomi Phantasma vrtit glazbu koja je povezana sa David Bowiem, kao npr. Iggy Pop, Eurythmics, T-Rex, Queen, Depeche Mode, Bauhaus, Simple Minds, Blondie, INXS, Talking Heads, Ultravox, Soft Cell, Alphaville, OMD, New Order, Joy Division, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, Yazzo, Pet Shop Boys, The Smiths, Suede, EKV, The Stranglers, Human League, Placebo, Editors, Pixies, Nine Inch Nails,…. i naravno puno Bowiea.

Početak eventa je najavljen za 21 sat a cijena ulaznica iznosi 60 kn u pretprodaji i 70 kn na ulazu u dvoranu. Pretprodajna mjesta: Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68, Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockamark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, , Octopus – piercing & tatto studio – Gundulićeva 31, Entrio, Eventim