Novi Sad – vrt Srednjoškolskog doma 03.08.2015 , 21:00:00

Nakon uspešnog koncerta pre dve godine, MASIMO SAVIĆ i Matija DEDIĆ ponovo u Novom Sadu.
Čuveni hrvatski pevač i vrsni džez pijanista nastupiće u okviru ciklusa Novosadsko muzičko leto, u ponedeljak, 3. avgusta u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1).
Koncert počinje u 21 čas.
Ulaznice za koncert se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel.021 452 344), radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.
Cena karte: 1.200 dinara
*u slučaju lošeg vremena, koncert će biti održan u Sinagogi s početkom u 21 čas!
***
Masimo Savić je jedan od najupečatljivijih pevača na području bivše Jugoslavije, koji je nebrojeno puta zadužio hrvatsku muzičku scenu. Albumi “Massimo”, “Vještina” i “Vještina 2” u samom su vrhu hrvatske mejnstrim pop-rok muzike. Nakon više nominacija, godine 2004. dobija diskografsku nagradu „Porin” u kategoriji za najbolje (muško) vokalno izvođenje pesme »Znam zašto te osjećam«. Uspeh je ponovio i sledećih godina: 2005. za interpretaciju kompozicije »Bacila je sve niz rijeku«, 2006. za »Ne plači« (live), 2007. za pesmu »Da mogu« i 2012. za izvođenje »Iz jednog pogleda« i postao je muzičar s najviše osvojenih nagrada u toj kategoriji.
Bio je član žirija najvećeg muzičkog takmičenja u regionu “X Factor Adria” 2015.

Matija Dedić 1991. odlazi u Grac gde upisuje Džez akademiju. Privatne časove pohađao je kod Džona Tejlora (Johna Taylora), Hala Galpera, Bila (Bill) Dobinsa i Barija Harisa (Barry Harris). Diplomirao je 1997. godine u klasi profesora Haralda Nojvirta (Neuwirth).
U Zagreb se vraća 1997. Osniva sastav „Matija Dedić Trio“ izvodeći pretežno autorska dela. Nastupao je u gotovo svim zemljama Evrope, kao i u SAD-u. Sarađivao je s velikim muzičarima kao što su Alvin Kvin, Martin Dru, Ron Ringvud, Boško Petrović, Bend Marka Marfija, Patricija Konte, David Gazarov, Đani Baso, Majls Grifit i mnogi drugi.
Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: nagrade “Porin” u više kategorija, nagrade Hrvatskog društva kompozitora za album Octopussy za najboljeg mladog hrvatskog kompozitora i autora u poslednjih 10 godina, nagrade “Status” Hrvatske glazbene unije, u kategoriji za najboljeg pijanistu itd.
***
Organizator: www.muzickaomladina.org