Bend

DALIBOR PIPO MATOŠEVIĆ (gitara)

Dalibor Pipo Matošević

Pipo je rođen 27. 01. 1973. godine u Puli. Gitaru počinje svirati s petnaest godina, te formira rock band u kojem svira gitaru i pjeva autorske pjesme. Tri godine kasnije formira novi autorski rock band zajedno s Alenom Matoševićem s kojim snima demo snimku, a band nastupa na Art Music festivalu u Puli. Ubrzo nakon toga otkriva afinitet prema jazz glazbi, te odlazi kod Elvisa Stanića na edukaciju, nakon koje njegov glazbeni stil kreće u drugom pravcu. Prvi profesionalni angažman ostvaruje u istarskom glazbenom sastavu „Le Mond“ s kojim nastupa u Hrvatskoj i Europi.

Nakon sedam godina suradnje, zbog zamora materijalom, seli u Zagreb gdje se samostalno educira svirati flamenco gitaru. Paralelno počinje surađivati s mnogim estradnim pjevačima. Matična luka mu je prateći band Massima Savića s kojim svira i danas. U međuvremenu surađivao je s Ninom Badrić, Gibonnijem, sestrama Husar, Vannom i ostalima. Godine 2006. izdaje autorski jazz album pod okriljem diskografske kuće Dallas Records s bandom „Labirinth“. Ove godine započinje suradnju s etno bandom Movi Kan koji njeguje tradicionalnu sevdah glazbu.

Također stvara jazz-etno instrumentalnu glazbu na flamenco gitari, dok i dalje jednako uživa u suradnji s Massimom Savićem koja se bazira na povjerenju i prijateljstvu.


GOJKO TOMLJANOVIĆ (klavijature)


ALEN SVETOPETRIĆ (bass)

Godine 2000. upisuje Srednju muzičku školu za kontrabas, i upoznaje Ante Gelu s kojim počinje svirati u bandu. Robert i Ante zajedno su odsvirali i snimili puno projekata na Hrvatskoj i inozemnoj glazbenoj sceni. Tako su surađivali sa: Ninom Badrić, Oliverom Dragojevićem, Gibonnijem, Massimom, Tonyjem Cetinskim, Vannom, Jacquesom Houdekom, Dinom Merlinom, Ivanom Banfić, Tošom Proeskim, Dinom Dvornikom, Mayom Sar, Gabi Novak itd. U zadnjih 20 godina snimio je više od 50 albuma za glazbenu scenu regije.
Dvije godine za redom, 2006. i 2007. godine, dobitnik je nagrade Status za najboljeg bass gitaristu u pop rock kategoriji.

Surađivao je sa puno inozemnih vrhunskih glazbenika: Fred Cooper, Jason Lindner, Antonio Sanchez, Dimitar Božikov, Barbara Tucker, Ana Oxa, Juillard School NY itd…
Od ljeta 2013. ima privilegiju i čast biti dio Massimovog benda.


BORIS POPOV (udaraljke)

Boris Popov

Boris Popov rođen je 11. 02. 1973 i profesionalni je udaraljkaš. U glazbene vode krenuo je amaterski od 1993. godine a glazbeno znanje usvaja prvenstveno slušanjem svjetske glazbene scene, a zatim učenjem nota i aranžmana svirajući s orkestrom Joška Banova od 1996. godine. U okviru tog orkestra redaju se koncerti sa priznatim pjevačima (Tedi Spalato, Zorica Kondža, Meri Cetinić itd ).

Svira i u raznim hrvatskim bandovima različitih usmjerenja od jazz glazbe (Black Coffee Jazz band, Boško Petrović All Stars ) do pop i rock glazbe (PipsChipsVideoclips, Jinx ). Sa Jinxima snima i priznati album “Tamo gdje je sve po mom“.

Svira i sa hrvatskim big bandom u raznim pop kombinacijama. Nadalje poznati pjevači s kojima surađuje su: Nina Badrić, Jacques Houdek, Ricardo Luque, te Oliver Dragojević (s kojim je obišao svjetski poznate dvorane poput: “Koncert Halle” – Beč, “Olympia” – Pariz, “Carnegie Hall”- New York, “Royal Albert Hall”- London). Također, često svira na „Runjićevim večerima“ posvećenim skladateljskom opusu Zdenka Runjića.

Boris Popov je trenutno stalni član bendova: Massima Savića, Ricarda Luquea (salsa band), Igor Geržina Sax lounge banda, Kristijan Terzić seksteta i Voice of Nature, klavijaturiste Andreja Kljakovića. CD-i i DVD-i na kojima je surađivao broje više od 20 izdanja i teško ih je sve ukratko popisati.


BRUNO URLIĆ (violina)

bruno urlić by darko ričkoBruno Urlić rođen je 1975. u Sarajevu u obitelji glazbenika. U rodnom gradu završava nižu i srednju glazbenu školu, a od 16. godine kao klavijaturist surađuje sa svojim prvim pop-rock bandom „Kosa“, čiju karijeru prekida razoran troipogodišnji rat. Muzičku Akademiju upisuje u Sarajevu ratne 1993.g, ali nenormalni uvjeti u kojima se našao tjeraju ga da pronađe soluciju koja bi mu omogućila normalan život i progres. Prilika se ukazuje u ljeto 1994. kada se u razrušenoj sarajevskoj Vijećnici održava koncert na kojem je izveden Mozartov Requiem pod ravnanjem maestra Zubina Mehte (emitiran uživo u 60 zemalja svijeta), gdje su sarajevski glazbenici doživljeni kao glasnici mira i krajem godine kreću na tromjesečnu turneju po Italiji. Kao član okrestra Bruno tada napušta Sarajevo i nakon serije od tridesetak koncerata širom Apeninskog poluotoka odlučuje se stalno nastaniti u Zagrebu. Godine 1995. nastavlja studirati violinu na Muzičkoj Akademiju u Zagrebu, gdje 1998. diplomira u klasi prof.Vinka Fabrisa.

U dosadašnjoj karijeri bavio se gotovo svim vrstama glazbe, ali najdublje tragove ostavio je kao član kultnog sarajevskog rock banda Zabranjeno Pušenje (1997-2004), te u etno i jazz vodama. Lider je etno-sastava „Ezerki & 7/8“ (makedonska etno-glazba), a kritičari ovaj sastav smatraju najvažnijim tragom makedonske glazbe izvan Makedonije. Suosnivač je i član grupe „Mavi Kan“(etno-jazz obradama bosanskih sevdalinki). Član je, također, gypsy-jazz kvarteta Damira Kukuruzovića. S njim je ostvario suradnju sa gotovo svim relevantnim izvođačima ovog glazbenog žanra kao što su: L. Beier, A. Debarre, Y. Loeffler, R. Fays, W. Adler…

Kao studijski glazbenik surađivao je s gotovo svim relevantnim izvođačima na Ex-YU prostoru: Rade Šerbedžija, Zoran Predin, Severina, Hladno Pivo, Gibonni, Darko Rundek, Kemal Monteno, Hari Mata Hari, Crvena jabuka, Mayales, Šo!Mazgoon, Toše Proeski…

U ljeto 2013. godine od glazbenog doajena Massima Savića dobija ponudu koja se ne može odbiti i sa ponosom se pridružuje ovom sjajnom glazbeniku.


MARKO MATOŠEVIĆ (bubanj)

Marko Matošević

Marko Matošević rođen je 1977. godine u Rovinju, gdje je i odrastao te započeo svoje glazbeno iskustvo. Nakon srednje glazbene škole u Puli, pohađa bubnjarski seminar u Grožnjanu pod vodstvom poznatih jazz glazbenika Gary Chaffeeja i Johna Rileyja. U 24. godini dolazi u Zagreb i svira sa mnogim hrvatskim glazbenicima (Massimo Savić, Nina Badrić, Boris Novković, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Ante Gelo, Alan Bjelinski, Mavi Kan, Gibonni… ).

Nastupao je s mnogim svjetskim jazz glazbenicima kao što su Maurice Brown i Jeff Berlin, te je sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim jazz festivalima. Sa prijateljima glazbenicima (Dalibor Matošević – Pipo, Luka Veselinović) djeluje u autorskom jazz bandu Labyrinth, te u Kristian Terzić Bandu.