Bend

DALIBOR PIPO MATOŠEVIĆ (gitara)

Dalibor Pipo Matošević

Pipo je rođen 27. 01. 1973. godine u Puli. Gitaru počinje svirati s petnaest godina, te formira rock band u kojem svira gitaru i pjeva autorske pjesme. Tri godine kasnije formira novi autorski rock band zajedno s Alenom Matoševićem s kojim snima demo snimku, a band nastupa na Art Music festivalu u Puli. Ubrzo nakon toga otkriva afinitet prema jazz glazbi, te odlazi kod Elvisa Stanića na edukaciju, nakon koje njegov glazbeni stil kreće u drugom pravcu. Prvi profesionalni angažman ostvaruje u istarskom glazbenom sastavu „Le Mond“ s kojim nastupa u Hrvatskoj i Europi.

Nakon sedam godina suradnje, zbog zamora materijalom, seli u Zagreb gdje se samostalno educira svirati flamenco gitaru. Paralelno počinje surađivati s mnogim estradnim pjevačima. Matična luka mu je prateći band Massima Savića s kojim svira i danas. U međuvremenu surađivao je s Ninom Badrić, Gibonnijem, sestrama Husar, Vannom i ostalima. Godine 2006. izdaje autorski jazz album pod okriljem diskografske kuće Dallas Records s bandom „Labirinth“. Ove godine započinje suradnju s etno bandom Movi Kan koji njeguje tradicionalnu sevdah glazbu.

Također stvara jazz-etno instrumentalnu glazbu na flamenco gitari, dok i dalje jednako uživa u suradnji s Massimom Savićem koja se bazira na povjerenju i prijateljstvu.


ZVJEZDAN RUŽIĆ (klavijature)Zvjezdan Ruzic

Zvjezdan Ružić, pijanist, aranžer i skladatelj rođen je 21. lipnja 1988. u Rijeci. Diplomirao je jazz klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji u klasi Prof. Roba Bargada (SAD). Pohađao je jazz seminare pijaniste Emila Spanyija, te privatne satove kod pijaniste svjetskog glasa – Davida Gazarova. Od 2009. godine stalni je član jazz sastava Jazziana Croatica (dobitnici 3 nagrade Porin).

Prošle godine objavljuje prvi samostalni album “The Knightingale Cabaret”. Album je sastavljen od šest autorskih skladbi u kojima Ružić kombinira elemente američkog jazza sa tradicionalnim hrvatskim melosom i kulturnom baštinom.

Nastupa diljem Hrvatske, ali i van njenih granica: L.A., Munchen, Budimpešta, Pariz, Milano itd. Surađuje sa brojnim eminentnim glazbenicima s hrvatske jazz i pop scene, te je stalni član  Goran Končar & Charlie Jurković kvinteta, Veselino Jazz projekta, Finger Snap trija, Charlie Jurković & Zvjezdan Ružić dua i ostalih projekata. Skladao je glazbu za predstave “La fatiche di Pseudolus”, “I botoni de la Montura te za “La finta ammalata talijanske drame HNK I. pl. Zajca u Rijeci. Sudjelovao je na snimanju albuma “Meeting Point” Goran Končar & Charlie Jurković kvinteta, “Nekoliko riječi” Spartaca Črnjarića, “A Little Book Of Notes i “Nehaj Jazziane Croatice, “Magnetic Whale Luke Veselinovića, “Jazziana Croatica Big Band, “Night Speaking Vedran Ružić trija, “The Fat Manager sastava The Hood Fellas, “Song For My Cat Finger Snap trija, “For Believers Only Denisa Razumovića, “Jazz Room Tihomira Hojsaka, na albumu “Event Borna Šercar trija, “Wagner Goes to Hollywood Jazziane Croatice itd.

Dobitnik je strukovne nagrade Status koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija; 2010. dobitnik je u kategoriji “Mlade nade jazza”. Godine 2011., 2012. i 2013. dobitnik je nagrade Status u kategoriji “Jazz klavir”, a 2016. postaje član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.


ROBERT VRBANČIĆ (bass)

Vrbancic - fotoRobert Vrbančić rođen je 1975. u Zagrebu. Sa 5 godina uzima tatinu harmoniku i tu počinje ljubav prema glazbi, koju nastavlja dvije godine kasnije upisom u Osnovnu muzičku školu, smijer harmonika. Paralelno svira kontrabas u školskom orkestru. Sa 17 godina počinje pohađati privatne sate kod vrhunskog profesora bas gitare Line Devića i u tom vremenu, od tri godine dok je pohađao instrukcije, upoznaje puno vrhunskih hrvatskih glazbenika od kojih je učio i stjecao iskustva.

Godine 2000. upisuje Srednju muzičku školu za kontrabas, i upoznaje Ante Gelu s kojim počinje svirati u bandu. Robert i Ante zajedno su odsvirali i snimili puno projekata na Hrvatskoj i inozemnoj glazbenoj sceni. Tako su surađivali sa: Ninom Badrić, Oliverom Dragojevićem, Gibonnijem, Massimom, Tonyjem Cetinskim, Vannom, Jacquesom Houdekom, Dinom Merlinom, Ivanom Banfić, Tošom Proeskim, Dinom Dvornikom, Mayom Sar, Gabi Novak itd. U zadnjih 20 godina snimio je više od 50 albuma za glazbenu scenu regije.
Dvije godine za redom, 2006. i 2007. godine, dobitnik je nagrade Status za najboljeg bass gitaristu u pop rock kategoriji.

Surađivao je sa puno inozemnih vrhunskih glazbenika: Fred Cooper, Jason Lindner, Antonio Sanchez, Dimitar Božikov, Barbara Tucker, Ana Oxa, Juillard School NY itd…
Od ljeta 2013. ima privilegiju i čast biti dio Massimovog benda.


BORIS POPOV (udaraljke)

Boris Popov

Boris Popov rođen je 11. 02. 1973 i profesionalni je udaraljkaš. U glazbene vode krenuo je amaterski od 1993. godine a glazbeno znanje usvaja prvenstveno slušanjem svjetske glazbene scene, a zatim učenjem nota i aranžmana svirajući s orkestrom Joška Banova od 1996. godine. U okviru tog orkestra redaju se koncerti sa priznatim pjevačima (Tedi Spalato, Zorica Kondža, Meri Cetinić itd ).

Svira i u raznim hrvatskim bandovima različitih usmjerenja od jazz glazbe (Black Coffee Jazz band, Boško Petrović All Stars ) do pop i rock glazbe (PipsChipsVideoclips, Jinx ). Sa Jinxima snima i priznati album “Tamo gdje je sve po mom“.

Svira i sa hrvatskim big bandom u raznim pop kombinacijama. Nadalje poznati pjevači s kojima surađuje su: Nina Badrić, Jacques Houdek, Ricardo Luque, te Oliver Dragojević (s kojim je obišao svjetski poznate dvorane poput: “Koncert Halle” – Beč, “Olympia” – Pariz, “Carnegie Hall”- New York, “Royal Albert Hall”- London). Također, često svira na „Runjićevim večerima“ posvećenim skladateljskom opusu Zdenka Runjića.

Boris Popov je trenutno stalni član bendova: Massima Savića, Ricarda Luquea (salsa band), Igor Geržina Sax lounge banda, Kristijan Terzić seksteta i Voice of Nature, klavijaturiste Andreja Kljakovića. CD-i i DVD-i na kojima je surađivao broje više od 20 izdanja i teško ih je sve ukratko popisati.


BRUNO URLIĆ (violina)

bruno urlić by darko ričkoBruno Urlić rođen je 1975. u Sarajevu u obitelji glazbenika. U rodnom gradu završava nižu i srednju glazbenu školu, a od 16. godine kao klavijaturist surađuje sa svojim prvim pop-rock bandom „Kosa“, čiju karijeru prekida razoran troipogodišnji rat. Muzičku Akademiju upisuje u Sarajevu ratne 1993.g, ali nenormalni uvjeti u kojima se našao tjeraju ga da pronađe soluciju koja bi mu omogućila normalan život i progres. Prilika se ukazuje u ljeto 1994. kada se u razrušenoj sarajevskoj Vijećnici održava koncert na kojem je izveden Mozartov Requiem pod ravnanjem maestra Zubina Mehte (emitiran uživo u 60 zemalja svijeta), gdje su sarajevski glazbenici doživljeni kao glasnici mira i krajem godine kreću na tromjesečnu turneju po Italiji. Kao član okrestra Bruno tada napušta Sarajevo i nakon serije od tridesetak koncerata širom Apeninskog poluotoka odlučuje se stalno nastaniti u Zagrebu. Godine 1995. nastavlja studirati violinu na Muzičkoj Akademiju u Zagrebu, gdje 1998. diplomira u klasi prof.Vinka Fabrisa.

U dosadašnjoj karijeri bavio se gotovo svim vrstama glazbe, ali najdublje tragove ostavio je kao član kultnog sarajevskog rock banda Zabranjeno Pušenje (1997-2004), te u etno i jazz vodama. Lider je etno-sastava „Ezerki & 7/8“ (makedonska etno-glazba), a kritičari ovaj sastav smatraju najvažnijim tragom makedonske glazbe izvan Makedonije. Suosnivač je i član grupe „Mavi Kan“(etno-jazz obradama bosanskih sevdalinki). Član je, također, gypsy-jazz kvarteta Damira Kukuruzovića. S njim je ostvario suradnju sa gotovo svim relevantnim izvođačima ovog glazbenog žanra kao što su: L. Beier, A. Debarre, Y. Loeffler, R. Fays, W. Adler…

Kao studijski glazbenik surađivao je s gotovo svim relevantnim izvođačima na Ex-YU prostoru: Rade Šerbedžija, Zoran Predin, Severina, Hladno Pivo, Gibonni, Darko Rundek, Kemal Monteno, Hari Mata Hari, Crvena jabuka, Mayales, Šo!Mazgoon, Toše Proeski…

U ljeto 2013. godine od glazbenog doajena Massima Savića dobija ponudu koja se ne može odbiti i sa ponosom se pridružuje ovom sjajnom glazbeniku.


MARKO MATOŠEVIĆ (bubanj)

Marko Matošević

Marko Matošević rođen je 1977. godine u Rovinju, gdje je i odrastao te započeo svoje glazbeno iskustvo. Nakon srednje glazbene škole u Puli, pohađa bubnjarski seminar u Grožnjanu pod vodstvom poznatih jazz glazbenika Gary Chaffeeja i Johna Rileyja. U 24. godini dolazi u Zagreb i svira sa mnogim hrvatskim glazbenicima (Massimo Savić, Nina Badrić, Boris Novković, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Ante Gelo, Alan Bjelinski, Mavi Kan, Gibonni… ).

Nastupao je s mnogim svjetskim jazz glazbenicima kao što su Maurice Brown i Jeff Berlin, te je sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim jazz festivalima. Sa prijateljima glazbenicima (Dalibor Matošević – Pipo, Luka Veselinović) djeluje u autorskom jazz bandu Labyrinth, te u Kristian Terzić Bandu.