“Vješina (10th Anniversary Edition)”

Massimo - Vjestina_10th_Anniversary_Edition_cover600

NOVO U PRODAJI!
(Aquarius Records CD 546-14)

Popis pjesama:
1. Ne plači
2. Stine
3. Loše vino
4. Libar
5. Gracija
6. Tajna vještina
7. Bacila je sve niz rijeku
8. Moja voda
9. Dođi
10. Pristao sam bit ću sve što hoće
11. Zagrli me
12. Da mogu
13. Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš
14. Mi nismo sami
15. Traži me
16. Život je more
17. Stranci u noći

“Vještina I ” i “Vještina II” albumi su na kojima je Massimo prošarao pjesmaricom najvećih hitova ovih prostora. Obrađujući pjesme izvođača poput Azre, Bijelog dugmeta, Gibonnija, Filma…, udahnuo je tim pjesmama svoju osobnost i novi život.
Polazeći od činjenice da u CD shopovima više ne možete naći pojedinačne primjerke “Vještine” odlučili smo sve Massimove fanove nagraditi svojevrsnom kompilacijom sastavljenom od najizvođenijih pjesama s oba CD-a, a sve se to poklopilo i sa obilježavanjem deset godina od kada je objavljena prva “Vještina” (2004.).
Da vas podsjetimo urednik tog prvog CD-a bio je Dražen Turina Šajeta.
Ideja o pokretanju projekta krenula je nakon Massimovog nastupa 2003. godine na koncertu, u Opatiji, posvećenom Arsenu Dediću na kojoj je izveo pjesmu “Ne plači”. A Šajeta se tu našao, kako je i sam napisao u predgovoru: “.. slovim kao vrsni rizničar i poznavatelj domaćeg glazbenog štiva u našoj izdavačkoj kući. Hrpa mojih longplejki i CD-a, ekipa vrhunskih glazenika i Max koji će svojim vokalom pozlatiti svaku odabranu pjesmu garantirali su lak posao, no upravo spomenuta hrpa ploča pružala je toliku mogućnost izbora da su iluzije o lakoći nestale u trenu.”
Ukupno je na obje “Vještine” objavljeno 28 pjesama. Odabrati presjek za ovo izdanje, i dodati koju novu obradu, bilo je izuzetno teško jer uvijek je nekome ona druga pjesma draža, ali sa sigurnošću možemo zaključiti da je u deset godina, od objave prve “Vještine”, Massimova vještina interpretacije postala javna stvar.

CD MASSIMO “Vješina (10th Anniversary Edition)” potražite u AQUARIUS MUSIC SHOPOVIMA: Varšavska 13, Branimir Centar i Maksimirska 16, online na www.cedeterija.com, poslušajte na Deezeru i drugdje.