Izložba Dorian Gray – Sjaj u tami by Walter

Uz otvorenje multimedijalne izložbe “Dorian Gray – Sjaj u tami”, organiziran je i zanimljiv panel. U neformalnom tonu, na temu “Kako je to bilo nekad/gdje smo sad” su uz Massima (pjevača i gitarista Doriana Graya) sudjelovali Sanja Bachrach i Mario Krištofić (dizajneri albuma “Sjaj u tami”), Siniša Škarica (urednik u tadašnjem Jugotonu), Davorin Bogović (glazbenik), Mio Vesović (fotograf Poleta), Boris Horvat (direktor diskografske kuće Aquarius records) i Dubravko Jagatić (glazbeni kritičar). Moderator je bio Dražena Turinu Šajetu.

Moglo se iz prve ruke čuti podosta zanimljivosti o Dorianu Grayu – prvom bendu s ovih prostora koji je imao osmišljen cijeli scenski nastup, šminku, video projekcije; panelisti su se prisjetili detalja s proba u Studentskom centru, koncerata, snimanja albuma u to vrijeme… odnosu medija prema glazbenicima.

Za kraj Massimo je zajedno s Daliborom Pipom Matoševićem (gitara), Draženom Šolcem (bubnjevi), Aleksandrom Sašom Ismailovskim (klavijature) odsvirao dužu, 10-minutnu verziju pjesme “Sjaj u tami”, dok je za tonskim pultom bio Željko Radočaj, također suvremenik Doriana Graya.

Autor fotografija je Walter.